Menu
NL / Nederlands
Contact

JACKODUR® KF 300: De perfecte partner voor vochtbestendige plintisolatie

11.11.2022 - Integratie van de isolatieplaten in eerste circulaire gebouw van België: ’t Centrum. JACKON Insulation draagt duurzaam en energie-efficiënt bouwen hoog in het vaandel. Hierdoor zijn hun producten niet alleen milieuvriendelijk, maar voldoen ze ook aan de hoogste kwaliteitseisen. Bouwbedrijf Beneens deed beroep op de producten van JACKON voor de vochtbestendige plintisolatie van het vooruitstrevende bouwproject ’t Centrum van Kamp C – het eerste circulaire gebouw in België.

De JACKODUR® KF 300 isolatieplaten werden geplaatst onder de raamconstructies op de benedenverdieping om koudebruggen doeltreffend te verhinderen.


Circulair materiaal in een toekomstbestendig gebouw

Wie vandaag een gebouw toekomstbestendig wil maken, houdt best rekening met twee belangrijke elementen: aanpasbaarheid en flexibiliteit. ’t Centrum is een mooi voorbeeld van de manier waarop een gebouw hierop inspeelt. Zowel het ontwerp, de materialen als de verbindingen zijn volledig demonteerbaar. Met dit weldoordacht circulair ontwerp en de bewuste keuze van materialen, technieken en innovaties is het een katalysator voor circulair bouwen in België en daarbuiten. 

“De gebruikte materialen zijn een weldoordachte keuze. Zo is de structuur van het gebouw volledig uit hout gemaakt. De chape en de funderingen zijn cementloos en de gevel bestaat uit gerecupereerd gevelbekleding. Voor de plintisolatie kwamen we als vanzelfsprekend bij het productgamma van JACKON terecht. Ik heb al vaker met het assortiment gewerkt en ben volledig overtuigd van hun duurzaamheidsaspect. Zonder twijfel een meerwaarde”, aldus Joeri Beneens.


JACKODUR® KF 300 als geïntegreerde raamisolatie

JACKODUR® KF 300 Standard SF biedt hoogwaardige en klimaatvriendelijke warmte-isolatie van geëxtrudeerd polystyreenschuim (XPS) met een hoge druksterkte. Dit product is optimaal geschikt voor duurzame warmte-isolatie en energiebesparing in gebouwen. Koudebruggen worden doeltreffend verhinderd en binnenhuis geniet men van optimaal comfort en temperaturen.

JACKODUR®-isolatieplaten zijn recycleerbaar en hebben een lange levensduur. Bovendien is het mogelijk om ze aan de buitenkant ondergronds te gebruiken zonder dat ze aan isolatiewaarde verliezen. Een belangrijk gegeven bij het bouwen van dit circulaire project”, verduidelijkt Joeri Beneens.


’t Centrum, een kantoorgebouw om u tegen te zeggen

Samen met een consortium van zeven bedrijven en organisaties realiseerde Kamp C – het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw – bovengenoemd bouwproject. Het bedrijfsgebouw is duurzaam en energieneutraal met veel licht en omgeven door groen. De modulaire kantoorinrichting en de transformeerbare werkplekken binnenin zijn aanpasbaar zonder dat er extra energie of materialen nodig zijn. Het gebouw is zowel aan de binnen- als buitenkant een streling voor het oog.

“Deel mogen uitmaken van een project zoals ’t Centrum is een hele eer. Bij JACKON spelen duurzaamheid en productkwaliteit een centrale rol. Tijdens de productontwikkeling nemen we allerlei factoren (proces, samenstelling, uitstoot) in acht om ervoor te zorgen dat ons product voldoet aan de normen. Hiermee bewijzen we dat onze productoplossingen hun steentje bijdragen aan de natuur en we, als bedrijf, ons plekje binnen duurzaam bouwen verdienen”, besluit Jan Algoet (Sales representative Belgium). 


Producteigenschappen van JACKODUR®KF 300 Standard SF:

  • Klimaatvriendelijke warmte-isolatie
  • Geen koudebruggen
  • Recycleerbaar
  • Hoge druksterkte 300 kPa
  • Isolatiediktes van 30 mm tot 320 mm
  • Vormvast, vochtbestendig, duurzaam en met een lange levensduur
  • Tijd- en kostenbesparend te plaatsen

Images for the message

  • JACKODUR® KF 300: De perfecte partner voor vochtbestendige plintisolatie
    Beeld 1 / 7: © Beneens, Outside view ’t Centrum
  • JACKODUR® KF 300: De perfecte partner voor vochtbestendige plintisolatie
    Beeld 2 / 7: © Beneens, Outside view ’t Centrum – windows on groundfloor
  • JACKODUR® KF 300: De perfecte partner voor vochtbestendige plintisolatie
    Beeld 3 / 7: © compagnie fotografie, Outside view ’t Centrum
  • JACKODUR® KF 300: De perfecte partner voor vochtbestendige plintisolatie
    Beeld 4 / 7: © Beneens, Detail of window insulation with JACKODUR® KF 300 Standard SF
  • JACKODUR® KF 300: De perfecte partner voor vochtbestendige plintisolatie
    Beeld 5 / 7: JACKODUR® KF 300 Standard SF
  • JACKODUR® KF 300: De perfecte partner voor vochtbestendige plintisolatie
    Beeld 6 / 7: © Beneens, Wooden structure with cementless foundation
  • JACKODUR® KF 300: De perfecte partner voor vochtbestendige plintisolatie
    Beeld 7 / 7: © compagnie fotografie, Inside view ’t Centrum

Contactpersoon

Helena Platte
Marketing/Relations Presse
+49 (0) 5204 99 55 330