Menu
NL / Nederlands
Contact

JACKOBOARD® Aqua Reno van JACKON Insulation: ontworpen voor installaties bij renovaties

30.03.2020 - Met JACKOBOARD® Aqua Reno vergemakkelijkt JACKON de installatie van inloopdouches tijdens renovatiewerken. De nieuwe doucheplaat is direct betegelbaar en heeft een minimale opbouwhoogte. Dankzij de geïntegreerde afvoer, kan hij op één dag geplaatst worden. Commercieel directeur Benoît Bertucat geeft meer informatie.

Voor professionals –
Waarin verschilt de nieuwe JACKOBOARD® Aqua Reno doucheplaat van andere modellen?

Benoît Bertucat – In de eerste plaats is de doucheplaat van JACKOBOARD® Aqua Reno 65 mm hoog, alles inbegrepen! De afvoer werd immers in de doucheplaat geïntegreerd en is daardoor het dunste op de markt. Een klassieke doucheplaat, zoals ons standaardmodel Aqua van 90 x 90, is 40 mm dik. In combinatie met de afvoer komt de totale hoogte op 97 mm. Dankzij JACKOBOARD® Aqua Reno met geïntegreerde afvoer, winnen we dus minstens 30 mm. Aangezien een dekvloer doorgaans 70 mm dik is, komt de douche sowieso op vloerhoogte nadat de Aqua Reno doucheplaat geïnstalleerd werd in de uitsparing in de dekvloer, zonder de vloerplaat te raken.
 

Hoe komt het dat JACKOBOARD® Aqua Reno sneller kan worden geplaatst dan andere douches?

Benoît Bertucat – Aangezien de afvoer werd ingewerkt in geëxtrudeerd polystyreen hardschuim, is het niet nuttig eerst een laag uitvlakmortel aan te brengen. De bekleding aan de onderkant van de doucheplaat, die dezelfde is als die aan het oppervlak, garandeert de perfecte stabiliteit van de doucheplaat, óók daar waar de afvoer zit. Zelfs een olifant zou zonder risico’s een douche kunnen nemen! Daardoor moet er door de installateur geen nacht ingecalculeerd worden om de mortel te laten drogen en bespaart men tijd op de werf.

Bovendien wordt de Aqua Reno doucheplaat in twee elementen geleverd. Eén daarvan is de pipe cover die, nadat de afvoer op de afvoerbuis aangesloten werd, de opening bedekt en afsluit. Een sponning houdt alles perfect op de juiste plaats. De verlijming dient te gebeuren met onze Board-Fix polyurethaanlijm, waarvan een cartridge meegeleverd wordt. De lijm zorgt meteen ook voor de afdichting. Enkel rondom de doucheplaat moet nog extra afdichting aangebracht worden.
 

Wat zijn de andere kenmerken van de nieuwe doucheplaat?

Benoît Bertucat – JACKOBOARD® Aqua Reno beschikt over dezelfde eigenschappen als alle JACKOBOARD® producten die meteen kunnen worden betegeld. Hij is waterafstotend, stevig, schimmelresistent, direct betegelbaar én kan het gewicht van een rolstoel verdragen. De doucheplaat is verkrijgbaar in drie formaten: 900 x 900, 1400 x 900 en 1800 x 900 mm. Speciale afmetingen zijn beschikbaar op aanvraag. Het centrale afvoerrooster werd vervaardigd uit geborsteld en massief roestvrij staal. Het product wordt geleverd inclusief het rooster, de Board-Fix lijm en een afdichtingsband van 10 m. Het debiet van de geïntegreerde afvoer, met een waterslot van 22 mm, bedraagt 30 liter/minuut.

Images for the message

  • JACKOBOARD® Aqua Reno van JACKON Insulation: ontworpen voor installaties bij renovaties
    Beeld 1 / 1:

Contactpersoon

Helena Platte
Marketing/Relations Presse
+49 (0) 5204 99 55 330