Menu
NL / Nederlands
Contact

In recordtijd een inloopdouche betegelen

16.04.2019 - In een maand tijd je huis van 110m2 renoveren, waaronder het renoveren en ombouwen tot een moderne badkamer van een kamer van 7,5 m²: dat was de uitdaging die de heer Halama in zijn huis in Rijsel aanging. Dankzij het JACKOBOARD®-concept van Jackon Insulation bleek het mogelijk een complete en moderne badkamer te creëren met een eenvoudige, snelle en volledig waterdichte uitvoering. Ontdek hieronder de te volgen procedure.

Een ambitieuze eigenaar

Meneer Halama, huiseigenaar in Rijsel, wilde van een kamer een moderne badkamer maken. “Op een oppervlakte van 7,5 m² wilde ik een inloopdouche, een bad, een wastafel, een hangtoilet en een opbergkast realiseren”, legt de heer Halama uit. Zijn eis: de dikte van de douchebak moet zeer dun zijn om een perfect moderne, toegankelijke en barrière vrije douche te creëren. “De uitdaging van de aannemer was vooral de strakke timing van de werkzaamheden. De volledige renovatie van het huis met een oppervlakte van 110m2 moest rond zijn in één maand tijd”, vertelt de eigenaar.

Gekozen voor kwaliteitsmaterialen

Voor het hele ontwerp van de badkamer werd gekozen voor JACKOBOARD®: een door JACKON Insulation ontwikkelde bouwconcept met behulp van elementen. Voor de wand tussen de douche en het toilet evenals voor de bekleding van de badkuip en de wastafel maakten we gebruik van dit innovatieve systeem. De bijzonder lichte en waterafstotende platen in geëxtrudeerd polystyreenhardschuim (XPS) garandeerden de waterdichtheid van de douche, de vloer en de wanden. Voorafgaand aan het betegelen werden alle voegen afgewerkt met een JACKOBOARD®-afdichtband om wateropname te voorkomen. Ook de vloer, voorheen parketvloer, werden versterkt met JACKOBOARD®-tegelelementen van 1 cm dik. Voor de afwerking viel de keuze op een natuurlijke antraciettegel.

In het hangtoilet werd de JACKOBOARD Sabo-montageset geïnstalleerd, waarmee alle wc-elementen snel en eenvoudig konden worden afgewerkt. Het tweedelige speciale element van 2 cm dik geëxtrudeerd polystyreenhardschuim  bleek een groot pluspunt, omdat het voorzien is van uitgefreesde boringen, geschikt voor alle gangbare toiletaansluitingen. Bovendien is het systeem extreem drukbestendig en kan het onmiddellijk betegeld worden dankzij de gemodificeerde mortellaag aan beide zijden.

De voordelen van de douchebak

- Extra dunne platen van geëxtrudeerd polystyreenhardschuim met een gemodificeerde mortellaag aan beide zijden en een inbegrepen waterdicht frame;

- Bijzonder licht en hoge druksterkte (> 300 kPa);

- Volledige waterdichtheid ;

- Geringe inbouwhoogte;

- Ruime keuze aan afmetingen voor de douchebakken: 900 x 900, 1200 x 900 en 1400 x 900 mm (versie JACKOBOARD® Aqua met vloerputje), 1400 x 900 en 1800 x 900 mm (versie JACKOBOARD® Aqua Line pro met douchegoot) en alle afmetingen en formaten op maat.

Images for the message

  • In recordtijd een inloopdouche betegelen
    Beeld 1 / 4:
  • In recordtijd een inloopdouche betegelen
    Beeld 2 / 4:
  • In recordtijd een inloopdouche betegelen
    Beeld 3 / 4:
  • In recordtijd een inloopdouche betegelen
    Beeld 4 / 4:

Contactpersoon

Helena Platte
Marketing/Relations Presse
+49 (0) 5204 99 55 330