Menu
NL / Nederlands
Contact

Drempelvrij douchen met JACKOBOARD® Aqua

14.04.2023 - In februari 2023 opende het nieuwe woonzorgcentrum Orelia Villa Batavia de deuren. Een plek waar zorgeloos wonen centraal staat. Zo zijn alle kamers voorzien van een eigen ergonomische badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. Voor de plaatsing van de douches werd gebruik gemaakt van JACKOBOARD® Aqua douche-elementen, die een individuele vormgeving voor een aantrekkelijke badkamerinrichting garanderen. Zo voelt iedere bewoner zich er meteen goed.

Villa Batavia, waar iedere bewoner zich thuis voelt

Het gloednieuwe woonzorgcentrum bestaat uit vier afdelingen, elk met een woonkamer, eet- en zitruimte. Bovendien telt de nieuwbouw 78 kamers die telkens voorzien zijn van een badkamer. De beschermde afdeling draagt zorg voor de meest behoevende bewoners. Iedereen is anders en elke dag is anders. Dankzij het brede aanbod aan activiteiten, kiest de bewoner datgene waar hij/zij zich het best bij voelt.

“In ons woonzorgcentrum hechten we veel belang aan het creëren van een warme thuis. We streven niet alleen naar uitstekende kwalitatieve zorg, maar ook naar een gezellige en familiale sfeer. Een goede relatie met onze residenten en een fijne interactie met hun familie, dragen hieraan bij. Omdat we ook ieders privacy respecteren werd elke woonzorgkamer uitgerust met een eigen badkamer, voorzien van een inloopdouche, wastafel en toilet”, stelt M. Cherpion, Directeur WZC Orelia Villa Batavia.


Gelijkvloers en zonder instap douchen

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de bewoners, is er gekozen voor een inloopdouche. Voor de installatie ervan, gebruikte de installateur de JACKOBOARD® Aqua douche-elementen die verkrijgbaar zijn in verschillende op maat gemaakte vormen en afmetingen. Ze beschikken over een waterafstotende kern van geëxtrudeerd polystyreenhardschuim (XPS), een ingewerkt afschot en kunnen zonder verdere voorbehandeling direct worden betegeld dankzij de gemodificeerde mortellaag aan beide zijden.

“Werken met onze JACKOBOARD® Aqua platen heeft vele voordelen. Ze zijn beschikbaar in rechthoekige, kwadratische of halfronde vorm. In dit specifieke project ging het om grotere afmetingen dan het standaardproduct. Extra grote douches om ook rolstoelgebruikers makkelijk toegang te geven. Alle elementen werden bijgevolg op maat gemaakt. Bovendien heeft het paneel een geïntegreerde helling waardoor de dekvloer egaal geplaatst kan worden en het verlijmen snel kan gaan. Dit waterdicht geheel laat toe de betegeling er rechtstreeks op te plaatsen zonder een extra waterdichting nodig te hebben. Het is natuurlijk wel belangrijk om alle voegen waterdicht te maken met gebruik van de dichtingsband”, zegt Jan Algoet van JACKON Insulation.


Snelle eenvoudige plaatsing, de droom van iedere installateur

Dankzij de geïntegreerde helling, is de JACKOBOARD® Aqua een troef voor elke installateur. De ondergrond kan waterpas gelegd worden en lange droogtijden vermeden. Ook het geïntegreerd afvoersysteem met rooster versnelt het werk. Dit product bespaart dus niet alleen tijd maar ook kosten.

“Samen met de installateur bezoeken we de werf om te bekijken hoe we te werk gaan en welk product er het best past. Dit garandeert een vlotte levering opdat de installateur meteen aan de slag kan met onze producten”, besluit Jan Algoet.


JACKOBOARD® Aqua in een notendop:

 • Waterafstotend paneel met geïntegreerde helling
 • Met een gemodificeerde mortellaag aan beide zijden
 • Direct betegelbaar
 • Ingewerkt CNC-gefreesd afschot
 • Dikte: 40 mm en 50 mm
 • Hoge druksterkte
 • Rolstoeltoegankelijk

Images for the message

 • Drempelvrij douchen met JACKOBOARD® Aqua
  Beeld 1 / 8: © photo Villa Batavia, Volledig afgewerkte badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. (Deze foto is genomen bij Orelia Serrenhof, een woonzorgcentrum met een gelijkaardige inrichting.)
 • Drempelvrij douchen met JACKOBOARD® Aqua
  Beeld 2 / 8: Chapelaag met ingewerkte afvoerleidingen voor het plaatsen van de JACKOBOARD® Aqua.
 • Drempelvrij douchen met JACKOBOARD® Aqua
  Beeld 3 / 8: JACKOBOARD® Aqua met geïntegreerde helling geplaatst in de voorziene ruimte.
 • Drempelvrij douchen met JACKOBOARD® Aqua
  Beeld 4 / 8: Betegeling van de JACKOBOARD® Aqua met volledig afgewerkte inloopdouche als resultaat.
 • Drempelvrij douchen met JACKOBOARD® Aqua
  Beeld 5 / 8: Verschillende maten en vormen voor elk type douche.
 • Drempelvrij douchen met JACKOBOARD® Aqua
  Beeld 6 / 8: Afvoersysteem inclusief rooster van massief rvs.
 • Drempelvrij douchen met JACKOBOARD® Aqua
  Beeld 7 / 8: Rechtstreekse betegeling mogelijk op de JACKOBOARD® Aqua.
 • Drempelvrij douchen met JACKOBOARD® Aqua
  Beeld 8 / 8: © photo: Villa Batavia, Zo ziet het nieuwe verpleeghuis Orelia Villa Batavia eruit. De badkamers werden uitgerust met JACKOBOARD® Aqua douchebakken van JACKON Insulation.

Contactpersoon

Helena Platte
Marketing/Relations Presse
+49 (0) 5204 99 55 330